امکان‌سنجی و طرح تجاری

ساخت وبلاگ

مطالعه امکان‌سنجی یک طرح تجاری یا بیزینس پلن نیست. نقش‌های جداگانه مطالعات امکان‌سنجی و طرح کسب‌ وکار اغلب باهم اشتباه گرفته می‌شود.

 مطالعه امکان‌سنجی یک تابع تحقیقاتی را فراهم می‌کند. این مسئله به سؤال «آیا این یک سرمایه‌ گذاری تجاری قابل‌قبول است» می‌پردازد؟ طرح کسب‌ وکار یک فعالیت برنامه‌ریزی‌شده را فراهم می‌کند. طرح کسب‌ وکار اقدامات لازم را برای ارائه پیشنهاد از "ایده" به "واقعیت" بیان می‌کند.

 مطالعه امکان‌سنجی؛ تحلیل چندین گزینه یا روش موفقیت کسب‌ وکار است. مطالعه امکان‌سنجی به محدود کردن دامنه پروژه برای شناسایی بهترین سناریوهای تجاری کمک می‌کند. درحالی‌که طرح کسب‌ وکار فقط یک جایگزین یا سناریو را در برمی‌گیرد. مطالعه امکان‌سنجی به محدود کردن دامنه پروژه برای شناسایی و تعریف دو یا سه سناریو یا جایگزین کمک می‌کند. انجام مطالعه امکان‌سنجی برای شناسایی "بهترین" جایگزین برای وضعیت کنونی استفاده می‌شود که این پایه‌ای برای طرح کسب‌ وکار محسوب می‌شود.

 مطالعه امکان‌سنجی قبل از طرح کسب‌ وکار(بیزینس پلن) انجام می‌شود. یک طرح کسب‌ وکار تنها پس از آنکه سرمایه‌ گذاری در تجارت امکان‌پذیراست، آماده می‌شود. اگر یک سرمایه‌ گذاری پیشنهادی برای کسب‌ وکار در نظر گرفته شود، طرح تجاری معمولاً در آینده ساخته می‌شود و یک نقشه راه برای ایجاد و توسعه کسب‌ وکار خواهد بود. طرح کسب‌ وکار "طرحی" برای اجرای پروژه فراهم می‌کند. اگر سرمایه‌ گذاری غیرممکن باشد، می‌توان تلاش‌هایی برای اصلاح نقص‌های آن انجام داد، ممکن است سایر گزینه‌ها موردبررسی قرار گیرد یا ایده حذف شود.

در ادامه سایر تفاوت های مطالعه امکان‌سنجی با طرح تجاری یا بیزینس پلن به صورت موردی اورده شده است:

 1- طرح توجیهی یا FS برای کشف و بررسی سودآوری و کاربردی شدن یک ایده کسب و کار تهیه می شود. به عبارت دیگر قبل از غرق شدن در موضوع می خواهیم بدانیم آیا این ایده کسب و کار ارزش صرف زمان، هزینه و منابع ما یا سازمان ما را دارد یا نه؟ این در حالیست که طرح کسب و کار یا BP پس از آنکه مشخص شد ایده کسب و کار توجیه فنی و اقتصادی دارد تدوین می شود و برنامه دستیابی به سودهای پیش بینی شده در FS را مستند می کند.

 2- در FS با دنیایی از اعداد و ارقام و محاسبات روبرو هستیم در حالیکه در BP عمدتا با استراتژی ها و برنامه های تاکتیکی مورد نیاز برای شروع، رشد و توسعه کسب و کار درگیر مواجه می شویم.

 3-  در FS با مقوله ای به نام زیست پذیر بودن ایده کسب و کار روبرو می شویم در حالیکه BP به دنبال رشد و بقای آن ایده در قالب هویت زنده و خلق شده ای به نام کسب و کار می باشیم.

 4- یک FS میزان سودآوری بالقوه ایده کسب و کار را کشف می کند در حالیکه BP به کارآفرین کمک می کند تا بودجه مورد نیاز برای شروع یا توسعه کسب و کار از سرمایه گذاران را دریافت نماید.

 حال به چند نکته اساسی توجه نمایید!

 5- اگر یک FS جامع و مناسب دارید، خیلی سریع و ساده تر از نوشتن BP از صفر، می توانید آن را به یک طرح کسب و کار تبدیل نمایید!

 6- نوشتن FS قبل از BP الزامی نیست اما می تواند در صورت عدم توجیه یا امکان ناپذیر بودن ایده به دلایل فنی و اقتصادی شما را از صرف زمان و هزینه های تدوین یک BP نجات دهد.

 7- در FS شما می توانید چندین سناریو برای ایده کسب و  کار خود را تحلیل کنید اما در BP باید روی یک سناریو اصلی تمرکز کنید و مقدمات اجرایی شدن آن را فراهم نمایید.

پویا مدیریت فردا...
ما را در سایت پویا مدیریت فردا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3pmfco3 بازدید : 149 تاريخ : شنبه 3 ارديبهشت 1401 ساعت: 18:07