مدل های کسب و کار - بخش 2

ساخت وبلاگ

مدل کسب و کار طرح هرمی (Pyramid Scheme Business Model)

مدل کسب و کار هرمی، یک مدل تجاری است که در اکثر موارد، غیرقانونی و بر اساس طرح کلاهبردارانه پانزی عمل میکند در نظر گرفته می‌شود. در این مدل یک نفر در رأس قرار گرفته و شروع به عضوگیری می‌کند و هرچه شاخه‌ها و گستردگی این عضوگیری‌ها بیشتر شود، سود واقعی برای اعضای جدید عملاً به صفر میل می‌کند و فقط کسی که در رأس قرار دارد، سود هنگفتی نصیبش می‌شود.

مدل کسب و کار نیکل و دایم (Nickel And Dime Business Model)

در مدل کسب و کار نیکل و دایم، شما کمترین میزان قیمت را برای محصول یا خدمات خود در نظر می‌گیرید و در عوض سود اصلی را از راه فروش لوازم جانبی که برای استفاده از محصول یا خدمت اصلی نیاز است، به‌دست می‌آورید.

مدل کسب و کار جمع کننده (Aggregator Business Model)

مدل کسب و کار جمع‌کننده، اطلاعات و منابع اطلاعاتی مختلفی را جمع‌آوری کرده و سپس آن‌ها را با نام تجاری خود به فروش می‌رساند؛ اطلاعاتی که این نوع از شرکت‌ها جمع‌آوری می‌کنند، معمولاً پیرامون سرویس یا حوزه‌ی کاری خاصی است و آن اطلاعات را به‌صورت مرتب شده و با نام خود، در همان حوزه به فروش می‌رسانند.

مدل کسب و کار مجوز API (API Licensing Business Model)

واژه‌ی API مخفف عبارت Application Programming Interface یا همان رابط برنامه‌نویسی کاربردی می‌باشد. مدل کسب و کار مجوز API، مجوز پروتکل‌هایی را ارائه می‌کند که به توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد تا افزونه (Plug-In) جای خود را برای پلتفرم‌های معروف ایجاد کنند؛ شایان ذکر است که توسعه دهندگان و برنامه‌نویسان برای دسترسی به این API ها باید هزینه پرداخت کنند.

مدل کسب و کار منبع جمعیت (Crowd Source Business Model)

این مدل کسب و کار که به مدل جمع‌سپاری هم شناخته می‌شود، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا سطح دسترسی به ایده‌ها، فناوری‌های جدید، بهبود سطح ارتباط با مصرف‌کنندگان و مشتریان، فرصت‌های همکاری مشترک با شرکت‌های دیگر و همچنین استراتژی‌های کاهش هزینه را راحت‌تر و آسان‌تر انجام دهند.

مدل کسب و کار لمس بالا (High Touch Business Model)

لمس بالا مدلی از کسب و کار می‌باشد که در آن بالاترین سطح ارتباطاتِ شخصی‌سازی شده با مشتریان صورت می‌گیرد. در این مدل، مشتری به نوعی درگیر تجارت و کسب و کار شما می‌شود. شایان ذکر است که برای همکاری‌های بزرگ یا فروش‌های کلان، این مدل از کسب و کار توصیه می‌شود.

مدل کسب و کار لمس پایین (Low Touch Business Model)

دقیقاً برعکس مدل قبلی بوده، و در این مدل کسب و کار، شما کمترین ارتباط را برای عرضه‌ی محصول یا خدمات خود، با مشتری خواهید داشت. کسب و کار لمس کم برای فروش ابزارهای نرم‌افزاری با قیمت پایین مناسب است؛ زیرا در این حوزه، به‌دست آوردن مشتری آسان بوده و در صورت عدم فروش، ضرر آن‌چنانی به شما وارد نمی‌شود.

مدل کسب و کار قیمت گذاری انعطاف پذیر (Flex Pricing Business Model)

مدل قیمت‌گذاری انعطاف‌پذیر برای کسب و کارهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که قیمت نهایی محصول (یا همان قیمت فاکتور نهایی) قابل کاهش یا افزایش است؛ به‌عنوان مثال شما به‌عنوان فروشنده‌ی محصول، می‌توانید قیمت نهایی را کاهش داده و به‌عبارتی تخفیف بدهید. در این مدل کسب و کار، فروشندگان و خریداران بهتر می‌توانند با هم تعامل کنند و به هدف خود دست یابند.

مدل کسب و کار حراج (Auction-based Business Model)

در مدل کسب و کار حراج، شما بر اساس قیمت پیشنهادی مشتری برای خرید محصول یا دریافت خدمات، خریدار را تعیین می‌کنید و خریداری که بالاترین قیمت پیشنهادی را داده باشد، برنده‌ی این حراج می‌شود. این مدل از کسب و کار بیشتر در حوزه‌هایی مانند: عتیقه‌فروشی، املاک، کلکسیون‌ها و… استفاده می‌گردد که نسخه‌ی به‌روز و آنلاین این مدل از کسب و کار را می‌توانیم در کسب و کارهایی مانند دیوار و eBay ببینیم؛ جایی که اجناس دست دوم را در آن به فروش می‌رسانند.

مدل کسب و کار حراج معکوس (Reverse Auction-Based Business Model)

دقیقاً برعکس مورد بالا اتفاق می‌افتد؛ در این مدل از کسب و کار، خریداری برنده می‌شود که کمترین قیمت را پیشنهاد داده باشد؛ اما سؤال اینجا است که این مدل در کجا مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ مدل کسب و کار حراج معکوس، در مناقصه هایی که برای انجام یک‌کار گذاشته می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عنوان مثال دولت می‌خواهد یک پل جدید تأسیس کند و کار را به عهده‌ی شرکت‌های خصوصی می‌گذارد؛ شرکتی که هزینه‌ی کمتری برای ساخت پل پیشنهاد بدهد، برنده خواهد شد و پروژه را بر عهده می‌گیرد.

مدل کسب و کار کارگزاری (Brokerage Business Model)

شرکت‌هایی که با مدل کسب و کارِ کارگزاری فعالیت می‌کنند، یک بستر واحد و مشترک را برای خریداران و فروشندگان فراهم می‌نمایند تا در فضای امن و برابر (از لحاظ شانس خرید و فروش) بتوانند با هم ارتباط برقرار کرده و تجارت کنند. درآمد این شرکت‌ها از طریقِ دریافتِ کارمزد به ازای هر معامله‌ای که صورت بگیرد، به دست می‌آید. شایان ذکر است که در این مدل از تجارت، بسته به نوع معامله و مقدار آن، نرخ کارمزد متغیر بوده و نیاز به محاسبه دارد.

پویا مدیریت فردا...
ما را در سایت پویا مدیریت فردا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3pmfco3 بازدید : 43 تاريخ : يکشنبه 27 اسفند 1402 ساعت: 15:47